Slikt blir det når du snart får nye hentedager

Husholdningene får ikke lengre hentet avfall på samme ukedag

Senja Avfall forskyver hentedagene og innfører kjørefrie dager. Det betyr nye tømmerutiner for henting av avfall fra alle privatadresser i Midt-Troms. De nye rutinene starter i forbindelse med påsken i år.

Slikt blir det
I påsken er det tre helligdager etter hverandre. Det betyr at hentedagen flyttes tre dager fremover i forhold til den dagen, det har vært vanlig å få hentet avfall. Vi vil da fortsette å hente avfall på denne nye dagen frem til neste helligdag. Da vil hentedagen flyttes på nytt. Neste forskyving blir i mai. Slikt blir det for fremtiden, og alle rutene blir forskjøvet likt i forbindelse med helligdager og øvrige kjørefrie dager.

Derfor endrer vi rutiner 
Vi innfører kjørefri dager for å unngå «krasj» med helligdager, og for å sette av dager til kurs, service og dekkskift. Det har vært mye overtid på sjåførene når de tidligere måtte kjøre dobbelt for å hente inn avfall etter helligdager. Å kjøre dobbeltskift fram til klokka 22 i romjula er ikke gunstig. Med dette grepet skaper vi bedre vilkår for våre sjåfører. Vi har beregnet at vi sparer cirka 1,5 millioner kroner på overtid. Våre ansatte får mer gunstig arbeidstid, og vi sparer biler og diesel for cirka to ukers ekstra kjøring. Denne innsparingen kommer abonnentene og våre ansatte til gode. 

Last ned appen og hent ut tømmekalender
I appen kan du få varsel i forkant av neste tømming. Her kan du skrive inn din adresse og få ut tømmekalender. Du kan også finne tømmedatoene for din adresse i 2024. Kanskje du vil skrive den ut og henge den på kjøleskapet?

Hent ut tømmekalender her:
Min renovasjon - Senja Avfall (senja-avfall.no)