Du får ikke lengre hentet avfall samme ukedag

Husholdningene får ikke lengre hentet avfall på samme ukedag

Senja Avfall forskyver hentedagene og innfører kjørefrie dager. Det betyr nye tømmerutiner for henting av avfall fra alle privatadresser i Midt-Troms. De nye rutinene startede i forbindelse med påsken 2024.

Slikt blir det
I påsken var det tre helligdager etter hverandre. Det betyr at hentedagen ble flyttet tre dager fremover i forhold til den dagen, det har vært vanlig å få hentet avfall til neste forskyving pga. røddager i mai. Slikt blir det for fremtiden, og alle rutene blir forskjøvet likt i forbindelse med helligdager og øvrige kjørefrie dager.

Derfor har vi endret rutiner 
Vi innfører kjørefri dager for å unngå «krasj» med helligdager, og for å sette av dager til kurs, service og dekkskift. Det har vært mye overtid på sjåførene når de tidligere måtte kjøre dobbelt for å hente inn avfall etter helligdager. Å kjøre dobbeltskift fram til klokka 22 i romjula er ikke gunstig. Med dette grepet skaper vi bedre vilkår for våre sjåfører. Vi har beregnet at vi sparer cirka 1,5 millioner kroner på overtid. Våre ansatte får mer gunstig arbeidstid, og vi sparer biler og diesel for cirka to ukers ekstra kjøring. Denne innsparingen kommer abonnentene og våre ansatte til gode. 

Last ned appen og hent ut tømmekalender
Her kan du skrive inn din adresse og få ut tømmekalender. I appen kan du få varsel i forkant av neste tømming. Vi har oppdatert kalender for alle ruter for hele 2024. Kanskje du vil skrive ut og henge din tømmekalender på kjøleskapet? Har du en slektning som trenger ekstra oppfølging rundt avfallstømmingen, eller passer du huset til en venn som er bortreist? Da kan du enkelt legge inn flere adresser.

Problemer?
Enkelte adresser i Midt-Troms er ikke oppdatert i kommunene. Du kan da skrive inn naboens adresse; vi kjører samme dager hos deg. Har du en Androidtelefon og ikke får varsel, så kan du endre innstilling på telefonen. Se hvordan i denne video Ta gjerne kontakt, om vi skal hjelpe deg med appen og/eller å finne din tømmekalender til deg: E-post: post@senja-avfall.no eller telefon 77 85 06 50.


Hent ut tømmekalender her:
Min renovasjon - Senja Avfall (senja-avfall.no)