Mottaksanlegg måtte stenge grunn av gassutslipp!

Tidligere i vinter ble det ved sortering av skrapjern med gravemaskin/sorteringsklipe på vårt metallmottak på Bergneset i Balsfjord løftet en stålflaske som antakelig inneholdt ammoniakkgass.

Ved utplukking oppstod det brekkasje på flasken og deretter lekkasje av gass som luktet meget sterkt. Dette førte til pustevansker og svie i øynene for vårt personell som jobbet på området. Området ble straks avsperret og brannvesen og politi ble tilkalt. Gassflaske ble lagt i vannbad, maskiner stoppet og anlegget ble avstengt resten av dagen samt dagen etter til situasjonen var under kontroll. Det viser seg i ettertid at flasken var veldig gammel og sterkt utsatt for korrosjon.

Flere av de ansatte som ble utsatt for gassen har hatt ubehag som følge av hendelsen og har måttet bli fulgt opp av helsevesen i ettertid.

Årsaken til hendelsen er at leverandør av avfallet har feilsortert avfallet og flasken har blitt levert sammen med annet metallskrap. Det er meget viktig for oss å påpeke at slikt avfall ikke skal leveres sammen med metallavfall på grunn av faren for at de skal inneholde gass. Dette kan føre til farefulle hendelser for vårt personell på anlegget, både på på grunn av eksplosjonsfare, og som i dette tilfellet, helsemessige plager i ettertid.

 

Brann i bøtte med småbatterier. Foto

Brann i bøtte med småbatterier

Sist uke startet en brann i bøtte med batterier innlevert til Senja Avfall på Botnhågen. Dette er en påminnelse om at batterier, og spesielt litiumbatterier, må kasseres på ...

Miljørapport 2021

For å synliggjøre vår miljøprestasjon bedre gir vi årlig ut en miljørapport. Miljørapporten inneholder informasjon om ytre miljø samt arbeidsmiljø.

Vraking av kjøretøy Buktamoen

Vi må dessverre stoppe mottak av kjøretøy og campingvogner som skal vrakes ved vårt mottak på Buktamoen inntil videre. Dette pga kapasitetsmangel. 

En liten påminnelse

I forbindelse med sortering av avfall er det en del ting vi ønsker å minne om:

Her finner du din gjenvunnede glassemballasje

Neste gang du befinner deg langs Tjuvholmen eller på Sørenga i Oslo, kan du vite at du spaserer på et uteområde som er bygget på “gårsdagens fest og moro”. Glassemballasjen du har sortert ...

Thomas Tvileren

Noen tviler fortsatt på resirkulering av glassemballasje. Se hvordan vi overbeviste en av dem!

Her kommer 3 nye filmer

i serien "Slik gjør du det" fra LOOP. LOOP er en non-profit stiftelse som jobber for å få folk til å kildesortere mer og kaste mindre. Du kan lese mer på LOOP.no.

Slik gjør du det filmer fra LOOP

Vi vil utover høsten vise en del "Slik gjør du det" filmer fra LOOP, som er en non-profit stiftelse som jobber for å få folk til å kildesortere mer og kaste mindre. Du kan ...

Tips til plastsortering i hjemmet

Kan all plastemballasje sorteres i den ene returordningen vi har for plastavfall i hjemmet? Her er en oversikt over hvilken plastemballasje som fint kan sorteres hjemme, og ...